Leírás és Paraméterek
A kardamom gyékényszerű, évelő, egyszikű növény, amely 1,5-2,5 métere nő meg. Halványsárgás-fehéres, lilás erezetű virágaiból fejlődnek a fűszerként használt apró, zöldes színű toktermések, amelyeket a harmadik évtől lehet gyűjteni. Egész évben figyelni kell a növényt, mert folyamatosan érleli termését. A terméstokokat még "éretlenül" gyűjtik be, majd száraz helyen vagy napon szárítják. A termésben található magok adják a tulajdonképpeni fűszert, így azokat először benne hagyják a termésben, hogy ne vesszen el aromájuk. A kardamom nagyon finom, édeskésen csípős aromájú fűszer, amely utóízében a citrom-kámfor-bergamot keverékére emlékeztet. A forralt bor és a mézeskalács ízesítője lehet, a currykeverékek elmaradhatatlan összetevője. Megfelelő adagolásban süteményeket, különféle húsokat, savanyúságokat, heringet, kolbászféléket, pástétomokat, likőröket valamint whiskyt fűszereznek vele. Keleten kávé és tea ízesítésére használják. A beduinok kávéjának jellegzetes ízét a kardamom adja.
Nettó tömeg | 10 gramm |
Összetevők | kardamom |
Származási hely | Guatemala |
Ajánljuk | Kávékhoz, desszertekhez, gyümölcsleveshez, indiai és közel keleti ételekhez. |