Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Újrakezdés !

Újrakezdés !

Kedves Vendéglátós és IFO-s kollégák!

2021. február 14-én lesz pontosan 21 éve, hogy elhagytam ezt a gyönyörű szakmát, a VENDÉGLÁTÁST. Igen, csupa nagy betűvel, mert aki vendéglátósnak születik, az annak is hal majd meg. Szívében a szeretettel, hogy vendégül láthatott oly sok embert és a borravalón kívül is milyen sokat kapott elégedett vendégektől olyan „pénznemekben” is, mint mosoly, elégedettség, büszkeség, ajánlás, bizalom.

Én magam 8 évesen kezdtem az édesanyám által üzemeltetett egység teraszán fehér ingben, csokornyakkendővel a nyakamban és tálcával a kezemben: „Tiéd a terasz, mutasd meg hogy kell ezt!” volt a mondat, ami elindított bennem ott, akkor egy szakmát, egy érzést és mindent. Nálunk a családban mindenki vendéglátós volt, én csak egyedül abban lógtam ki a sorból, hogy nem a „Gundelbe” mentem középiskolába, hanem a „Hubába” és majd onnan Sándor Dénes tanár Úr karjai közé az akkor még Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolára!

Fiatalon kellett viszont elhagyni a vendéglátást, de mai napig imádom, hogy beszállítóként a közelében tudtam maradni. Már nem nekem kell néznem, ahogy az általam üzemeltetett melegkonyhás sörözővel szemben a talponálló kannás borozó ajtajának kilincse egész nap meleg, mert egymásnak adják az emberek, ez ma már a ti feladatotok, a ti gondotok…

Itt, ennél a szónál érkeztünk el oda, amiért ennek a kampánynak nekiálltam ma hajnalban megírni. Bizony, közel egy éve, hogy én sem alszom, higgyétek el nekem a vendéglátás és idegenforgalom rengeteg beszállítójával együtt pont úgy nincs már lassan mit az asztalra tenni, ahogy nektek sem. Február 14 közeledtével nekem minden évben két dolog kavarog a fejemben:
Az egyik egy tengerentúlról eltanult ünnep, ami nagyon vegyes érzelmekkel teli, mert mind tudjuk, hogy kereskedelmi oka van a létezésének, de egyben jelenti nekem azt is, hogy valami „aprósággal” meglephetem életem párját, akit idén lesz 23 éve, hogy szerelmemnek nevezhetek.


Nem, idén nem étteremben ünnepeljük meg…
A másik, hogy ezen a napon kezdtem teljesen új életet 2000-ben, amikor a kávés szakmába kerültem.

Rengeteget gondolkodtam az elmúlt évben azon, hogy hogyan tovább és azon is, hogy őszintén hiszem azt, amit 2020 márciusában megfogalmaztam: Csak akkor van esélyünk jól túlélni a kialakult helyzetet, ha mindenki a nála egyel rosszabb helyzetben lévőnek segít. Ha ez az egész társadalmon átívelő gondolat lesz, akkor senki sem érzi majd magát elhagyatottnak.
Az utóbbi hónapokban viszont azon kellett sokat gondolkodni, hogy hogyan tudnék segíteni a vendéglátós barátaimnak, kollégáimnak. Elérkeztünk hát a lényeghez:


Újrakezdés!

Ez lesz a kampányunk neve, ami arról szól, hogy valódi, kézzel fogható, forintokban is mérhető segítséget szeretnék nyújtani a bajba jutott vendéglátósoknak, IFO-soknak!
A mi rendszerünk eleve úgy működik, hogy a kiszállított kávét egy hónap elteltével kell csak kifizetni. Most viszont adok egy lehetőséget minden új szerződőnk kezébe:
2021 február 14-től aki jelzi nekünk az Online felületeinken, hogy élni szeretne a lehetőséggel és kávégépet bérel tőlünk, annak az első hónapban 1000 adag kávét biztosítunk TELJESEN INGYENESEN!
Sem az általunk biztosított kávéfőző gépért, sem a kávéért nem kell fizetni egy fillért sem!
Ez egy hónapra szól, nem lehet hosszabbítani. Akinek nem fogy el 1000 adag az annyi kávét kap ingyen, amennyit egy hónap alatt lefőzött.
Itt volna is egy jó tanácsom:
Aki eleve tudja, hogy nem szokott ennyi kávét eladni az adja tovább INGYEN !
Használd ezt arra, hogy oda (vagy vissza) szoktatod a vendégeket hozzád! Mindenki örül egy ajándékba kapott kávénak, működni fog! Jó lesz látni az elégedett mosolyt az emberek arcán és neked sem kerül semmibe. Mivel a második hónap után fogunk csak először elszámolni, így két segítséget kapsz tőlünk: 1000 adag kávé ingyen, hogy újra felfuttasd az üzletedet és 2 hónap időt, ameddig egy fillért sem kell legalább erre költened (lesz bőven más, amire kell majd, én is tudom).Hogy néz ez ki forintokban?


60-100 Ft között van nálunk jelenleg egy adag kávé nettó ára, tehát boltonként nettó 60.000-100.000 Ft támogatást jelent! Remélem sikerül sokatok üzletét felfuttatni, hogy újra virágozzon ez a gyönyörű szakma! Ígérem, előbb-utóbb én is visszatérek közétek, ha megteremtem a feltételeit. Ahogy az elején is írtam, aki vendéglátósnak születik az az is marad örök életére…

Ahogy eddig sem, úgy ezután sem szeretnék senkit arra buzdítani, hogy lecserélje a kávés beszállítóját, ha elégedett vele! Ők is legalább akkora bajban vannak, mint mi, ha nem nagyobban. Azonban, ha amúgy is elégedetlen vagy, vagy más miatt fontolgatod a váltást, akkor jusson eszedbe Kávés Laci! Ezen a néven minden online felületen megtalálsz, nézz utánam!

www.x-presso.hu/kavegepek-berbe-adasa
www.kaveslaci.hu

Köszönöm, hogy elolvastad!

                                                                                                           Baráti üdvözlettel:

Budakalász, 2021. február 10.                                                                                Szabó László (Kávés Laci)

 

Ui.: Mielőtt valakinek eszébe jutna trollkodni: IGEN !
Ezzel magunkon is próbálok segíteni, őszintén megmondom, hogy új partnereket szeretnék én is bevonzani. Az érzelmek mellett (imádom a kávés szakmámat is) üzleti alapon üzemeltetem a vállalkozásomat, hosszú távon pénzt szeretnék keresni ezzel a kampánnyal. DE azt gondolom ez nem von le az értékéből semmit. Én még abban az időben nőttem fel, amikor az (is) volt a jelmondat:
 „Az úttörő ahol tud, segít, és szolgálja a közösséget!”

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek
blog comments powered by Disqus

Keresés